Volledig scherm
© Thinkstock

1e klasse C zondag: Goes hard onderuit tegen NEC

NIJMEGEN - Zondageersteklasser Goes ging hard onderuit in de uitwedstrijd tegen NEC. Halverwege het duel was de stand nog in evenwicht (0-0), maar na negentig minuten prijkten er 3-0-cijfers op het scorebord. ‘We hebben voldoende kansen gekregen’, verklaarde trainer John Karelse na afloop de nederlaag. ‘Maar we maken die gewoon niet af.’

Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, speelde Goes voor de rust een sterke wedstrijd. De Bevelandse formatie had de tegenstander in de greep en kreeg kans op kans. ‘Ik heb er in de eerste helft zeker acht geteld’, zei Karelse later.

Net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen MOC’17 stond het vizier bij Goes ook deze keer niet op scherp. Na de hervatting brak dat de ploeg op. NEC schoot twee keer van afstand op doel en twee keer werd de bal licht getoucheerd.

De eerste keer leidde dat tot de 1-0 van Younes Corty, de tweede keer tot de 2-0 van Max Ukusare. Met nog 28 minuten te spelen probeerde Goes nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar dat gebeurde zonder overtuiging. Vier minuten voor tijd voltrok Bob Rossen het vonnis definitief over de Goesenaren: 3-0.

NEC-Goes 3-0 (0-0). Younes Corty 1-0, Max Ukusare 2-0, Bob Rossen 3-0.
Scheidsrechter: J.J.M. Senders (Veldhoven)
Aantal toeschouwers: 50. Geel; Maarten van Roosevelt en Jelle Klap (beiden Goes)