Volledig scherm
© PZC

14 clubs is hoogste aantal in 14 jaren

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Deze veertien clubs zitten komende zaterdag in de koker in Dongen, waar om 17.00 uur bij Olympia’60 de loting plaatsvindt: Goes, Hoedekenskerke, Hoek, Kloetinge, Luctor Heinkenszand, Patrijzen, Philippine, RCS, Terneuzen, Tholense Boys, Vlissingen, Walcheren, FC de Westhoek, ZSC’62.

Nieuwe gezichten in de derde ronde zijn die van de fusieclubs Luctor Heinkenszand en FC de Westhoek. Eén van hun fusiepartners reikte in het verleden al wel ’s zo ver (Luctor en Renesse). Hoedekenskerke beleeft na de verrassende zege op Yerseke wel een primeur.

Met veertien clubs in de derde ronde lijkt het Zeeuwse voetbal de magere bekerjaren achter zich te laten. Drie jaar geleden stonden er bijvoorbeeld maar acht clubs in de derde ronde. Een diepterecord. Daarbij dient wel te worden aangetekend dat daar wel de uiteindelijke winnaar bij zat: Hoek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bart Corstanje is nu de grote baas
    PREMIUM

    Bart Corstanje is nu de grote baas

    BRESKENS - Soms moet je als trainer even tot tien tellen. Dat doet Bart Corstanje dan ook halverwege de tweede helft van het duel met Steen, als hij een vervanger voor de geblesseerd geraakte Tim van Hasselt in wil brengen. Veron Schram is klaar om binnen de lijnen te komen, er is alleen één probleempje: zijn shirt blijkt nog in de kleedkamer te liggen… De invaller rent er snel om, valt iets later dan gepland in en kort daarna beslist Breskens het eerste competitieduel, dat uiteindelijk met 3-0 wordt gewonnen.