Volledig scherm
© PZC

14 clubs is hoogste aantal in 14 jaren

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Deze veertien clubs zitten komende zaterdag in de koker in Dongen, waar om 17.00 uur bij Olympia’60 de loting plaatsvindt: Goes, Hoedekenskerke, Hoek, Kloetinge, Luctor Heinkenszand, Patrijzen, Philippine, RCS, Terneuzen, Tholense Boys, Vlissingen, Walcheren, FC de Westhoek, ZSC’62.

Nieuwe gezichten in de derde ronde zijn die van de fusieclubs Luctor Heinkenszand en FC de Westhoek. Eén van hun fusiepartners reikte in het verleden al wel ’s zo ver (Luctor en Renesse). Hoedekenskerke beleeft na de verrassende zege op Yerseke wel een primeur.

Met veertien clubs in de derde ronde lijkt het Zeeuwse voetbal de magere bekerjaren achter zich te laten. Drie jaar geleden stonden er bijvoorbeeld maar acht clubs in de derde ronde. Een diepterecord. Daarbij dient wel te worden aangetekend dat daar wel de uiteindelijke winnaar bij zat: Hoek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon
    PREMIUM

    Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon

    LISSABON - Zondag zag hij vanaf de tribune hoe Bas Dost met twee goals de overwinning tegen Chaves (2-1) binnensleepte. Een dag later werd hij in de schaduw van Marcel Keizer gepresenteerd als assistent van de nieuwe hoofdtrainer, dinsdag stonden de Nederlanders voor het eerst met de door interlands uitgedunde selectie van Sporting op het trainingsveld. Roy Hendriksen gaf zijn ogen en oren de afgelopen dagen goed de kost en weet dat dit een prachtige stap is. ,,Alles is hier aanwezig om topprestaties te leveren’’, zei de 49-jarige Middelburger.