1. Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon
  PREMIUM

  Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon

  LISSABON - Zondag zag hij vanaf de tribune hoe Bas Dost met twee goals de overwinning tegen Chaves (2-1) binnensleepte. Een dag later werd hij in de schaduw van Marcel Keizer gepresenteerd als assistent van de nieuwe hoofdtrainer, dinsdag stonden de Nederlanders voor het eerst met de door interlands uitgedunde selectie van Sporting op het trainingsveld. Roy Hendriksen gaf zijn ogen en oren de afgelopen dagen goed de kost en weet dat dit een prachtige stap is. ,,Alles is hier aanwezig om topprestaties te leveren’’, zei de 49-jarige Middelburger.
Dossier

Amateur­voet­balPijlen»

 1. Trainer zijn
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  Trainer zijn

  Precies een week geleden knipperde ik in Ermelo even met mijn ogen. Ik was nog nooit bij DVS’33 geweest en de club bleek over een fantastisch complex te beschikken. Bovenaan de tribune liep je zo de bestuurskamer en businessruimte in, waar je ook nog eens door werkelijk iedereen hartelijk welkom werd geheten. ,,Iedereen die hier te gast is, moet zich thuis voelen’’, zei de man die verantwoordelijk is voor de mediagerelateerde zaken.
 2. Invaller Bliek zet Go Ahead op het juiste spoor tegen FC Dordrecht

  Invaller Bliek zet Go Ahead op het juiste spoor tegen FC Dordrecht

  VLISSINGEN - Julius Bliek had vrijdagavond twee minuten nodig om als invaller te scoren tegen zijn oude club FC Dordrecht. De verdediger van Go Ahead Eagles kwam na 70 minuten in het veld voor Istvan Bakx en kopte meteen daarna de 1-1 binnen. Hij gaf Go Ahead daarmee een duwtje in de rug, want in blessuretijd pakte de ploeg ook nog de volle buit. Pieter Langedijk, ook een invaller, zorgde in de 94ste minuut voor de 2-1.