Volledig scherm
© PZC

Zuid-Korea moet aan de bolus

ZIERIKZEE - De Zierikzeese Namsy de Jonge probeert de Zeeuwse bolus in Zuid-Korea op de markt te brengen. 

De Jonge, geboren in Seoul, kwam twee jaar geleden voor het eerst sinds zijn adoptie in zijn geboorteland. "Ik merkte dat Zuid-Koreanen de hele dag door eten. En meestal is dat eten pittig of zoet." En zoet, dat ís de bolus.

Drol

De afgelopen tijd analyseerde De Jonge of er een markt voor de Zeeuwse 'drol' in Zuid-Korea is. Dat blijkt zo te zijn. "Ik wil hiermee proberen Nederland en Zeeland meer op de kaart te zetten", licht De Jonge toe.

Morgen meer in de PZC.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.