Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse Chadia is totaal verward en moet zien te overleven in een kamp in Syrië. © Privéfoto

Zorgen om Nederlandse Chadia in Syrië: ‘Ze ligt in poep’

Kinderloos en verwardDe rechter oordeelt dat Nederland kinderen van IS-vrouwen terug moet halen, desnoods door ook hun moeders mee te laten komen. Maar wat gebeurt er met kinderloze vrouwen? De familie van de totaal verwarde Chadia B. weet niet wat te doen. ,,Als de Nederlandse vrouwen met hun kinderen vertrekken, wie zorgt er dan voor haar?’’

Op oude foto’s is te zien hoe Chadia was. Een lachend kind met de muizenoren van Minnie Mouse op zwaait naar de camera. Ze doet hetzelfde als ze wordt vastgelegd op een versierde stoel. Dan die beelden van nu. Daar is Chadia, een dertiger inmiddels, met zulke korte haren dat ze wel kaalgeschoren moet zijn geweest. In een tent in een detentiekamp in Noord-Syrië ligt ze op een vies matras. Weer een nieuwe foto. Haar voet is verdwenen. Om de stomp aan haar been zit een verband.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.