Volledig scherm
© Thinkstock

Zomers Zeeland populair bij carpoolers van BlaBlaCar

VLISSINGEN - Zeeland was de afgelopen zomer erg in trek bij gebruikers van BlaBlaCar.nl, een internationaal carpoolplatform dat bestuurders en passagiers met dezelfde bestemming samenbrengt. Vooral Renesse en Vlissingen waren erg populair.

BlaBlaCar werkt als volgt: de bestuurder zet zijn rit op een website. Geïnteresseerden kunnen daarop inschrijven om samen de kosten te delen.

Zeeuwse kustplaatsen ontvingen bijna twee keer zoveel carpoolers als kustplaatsen in Zuid-Holland. Een mogelijke verklaring is volgens BlaBlaCar dat er richting de kustplaatsen in Zeeland minder transportmogelijkheden zijn dan richting de kustplaatsen in Zuid-Holland. Daarom zouden mensen die richting Zeeland gaan vaker voor een gedeelde rit kiezen dan mensen die richting Zuid-Holland willen.

Stijging

Of het weer een rol speelt bij de populariteit van de Zeeuwse kust, laat de woordvoerder in het midden. Het is een feit dat BlaBlaCar tussen juni en juli een stijging zag van maar liefst 280 procent aan carpoolers richting de Zeeuwse kust. Ook in augustus bleef Zeeland populair. Niet alleen Nederlanders maakten gebruik van de dienst, ook Duitsers en Belgen boden zitplaatsen aan richting de kust.

Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan dertig miljoen leden in 22 verschillende landen. De gebruikers kunnen in hun profiel aangeven hoeveel ze kletsen, van 'Bla' tot 'BlaBlaBla', daarvan is de naam van het bedrijf afgeleid.