Volledig scherm
Zoektocht naar de vermiste duiker bij Scharendijke. © KNRM

Zoektocht vermiste duiker Scharendijke gaat verder

SCHARENDIJKE - De zoektocht naar een vermiste duiker bij haven Kloosternol in Scharendijke wordt begin zondagmiddag voortgezet. De politie verzoekt duikers vandaag geen gebruik van de haven te maken.

Duikers van de marine en het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie zoeken naar het stoffelijk overschot van een man. De duiker wordt sinds zaterdagmiddag vermist. Volgens een woordvoerder van de Kustwacht was de man samen met een duikersgezelschap het water ingegaan en kwamen ze er rond 16.00 uur achter dat hij niet meer bij de groep was. Ze sloegen meteen alarm en belden 112 om de vermissing door te geven.

Hulpdiensten uit de hele regio reden met spoed naar Scharendijke om te helpen zoeken. Twee boten van de Kustwacht en een reddingshelikopter moesten de vermiste duiker opsporen. Ook een boot van de politie, twee civiele duikers en duikers van de marine hielpen bij de zoektocht. Maar dat mocht allemaal niet baten.

Nog voor 19.00 uur zaterdagavond maakten de hulpdiensten bekend dat de Search and Rescue-actie werd afgeschaald naar een berging. De kans dat de duiker nog levend boven water zou komen, was toen al nihil. Een woordvoerder van de Kustwacht legt uit dat ze dat hadden gebaseerd op de informatie van het duikgezelschap. "Met de zuurstof die de man nog bij zich had, kon hij maximaal twee uur overleven. Daar was hij aan het begin van de avond al ruim doorheen."

Uit respect voor de naasten geeft de politie verder nog geen gegevens vrij over de identiteit van de duiker.

Vandaag zal er ism @marineduiker gezocht worden naar de vermiste #duiker op de #Grevelingen.— Onderwaterzoekingen (@PolitieLTOZ) June 12, 2016