Volledig scherm
Pokémon GO © Remko de Waal l ANP

Ziekenhuis ZorgSaam stuurt jagers op Pokémons weg

TERNEUZEN - Ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen heeft groepjes jongeren weggestuurd die op de gangen op zoek waren naar Pokémons.

Vandaag nog hangt het posters bij de ingang om jongeren te waarschuwen niet in het ziekenhuis op zoek te gaan naar de virtuele wezentjes. Op Facebook heeft ZorgSaam een ludiek bericht geplaatst: "De Pokémons in het ziekenhuis zijn te ziek om bezoek te ontvangen. Pikachu vraagt alle Pokémontrainers om buiten het ziekenhuis Pokémons te zoeken."

Op het eerste gezicht een lachwekkend bericht. Maar in het ziekenhuis kunnen ze er niet zo om lachen. "Op de gangen liepen twee groepjes van drie, vier jongeren om Pokémons te zoeken", vertelt woordvoerder Ciccio Pecoraro. "Daar zitten patiënten te wachten en die vonden het allemaal nogal raar. Bovendien weet je niet waar de Pokémons in het ziekenhuis opduiken. Voor je het weet staan mensen in ruimten waar je ze niet wilt hebben of waar ze helemaal niet mogen komen."

Het ziekenhuis hangt posters bij de ingang op om te waarschuwen dat het niet de bedoeling is om in het ziekenhuis op zoek te gaan naar de populaire virtuele wezentjes. In het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes zijn nog geen Pokémon-jagers aangetroffen.