Volledig scherm
© Annina Romita

Zeven bedrijven uit Zeeland krijgen 320.000 euro subsidie voor innovatie

VLISSINGEN - Zeven Zeeuwse bedrijven krijgen bijna 320.000 euro subsidie voor innovatie. Het gaat om een regeling van het ministerie van Economische Zaken: MIT Zuid.

Met het geld onderzoeken ze of de ontwikkeling van een nieuw of beter product haalbaar is.

Animo

Ondernemers krijgen hun onderzoekskosten voor maximaal 40 procent vergoed. De subsidie wordt gelijkelijk op tafel gelegd door EZ en de provincie. In Zeeland was veel animo voor de Mit Zuid-regeling: 27 mkb-bedrijven dienden een aanvraag in.

Een dag na opening van de inschrijving was de innovatieregeling voor Zuid-Nederland al meer dan volgeboekt. Uiteindelijk is er geloot, waarna een adviescommissie de knoop doorhakte. "Het systeem van loting is frustrerend voor de ondernemers die afgevallen zijn. Daar moeten we nog eens naar kijken", zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

Subsidie

Maandag kon hij wel zeven bedrijven blij maken. De subsidievangers zijn Meatless en Timesavers in Goes, VAM Watertech in Borssele, Lubo International in Kortgene, Bakker Machinefabriek in Yerseke, Stichting Zeeschelp in Kamperland en Applied Instruments in Vlissingen. Het laatste bedrijf was maandag gastheer voor de bijeenkomst waarin De Bat de gelukkigen bekendmaakte.

Tot 1 september kunnen mkb-bedrijven meedingen naar subsidie voor onderzoek en ontwikkeling. Vorig jaar werd vanuit de MIT Zuid-regeling bijna 1,9 miljoen euro toegekend aan 18 Zeeuwse projecten. De Bat verwacht dit jaar dat bedrag te evenaren.