Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Zesde persoon aangehouden in zaak schietincident Bruinisse

BRUINISSE - De politie heeft een zesde persoon aangehouden in verband met het schietincident van afgelopen maandag op het strand van Bruinisse. Het gaat om een 52-jarige vrouw. Zij is aangehouden tijdens  huiszoekingen in Nieuwerkerk en Bruinisse. De politie heeft ook een vuurwapen, munitie en verdovende middelen in beslag genomen.  

Drie dagen na het schietincident, dat leidde tot vijf aanhoudingen, heeft de politie een beter beeld van wat zich op 12 september op en rond het strand heeft afgespeeld.

Tijdens een woordenwisseling zouden enkele jongeren zijn bedreigd met mogelijk een vuurwapen. Een aantal betrokkenen reed weg in een auto en volgens getuigen werden vanuit het voertuig schoten gelost. Kort na het incident werd de bijrijder van dat voertuig (een 30-jarige man uit Enschede) in Bruinisse aangehouden. Het voertuig waarin hij zat, werd voor onderzoek in beslag genomen en er werd in die auto munitie aangetroffen. Niet veel later arresteerde de politie de eigenaar van het voertuig, een 28-jarige man uit Nieuwerkerk.

Op aanwijzen van getuigen vond de politie op straat in Bruinisse een vuurwapen.  Later op de avond werden nog drie verdachten aangehouden in Oosterland, vermoedelijk de overige inzittenden van de auto. De aangehouden personen zijn een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 27-jarige vrouw uit Enschede en een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Berichtgeving over het incident heeft ertoe geleid dat steeds meer getuigen zich bij de politie hebben gemeld. Eén getuige wees de politie op een verdachte situatie in Nieuwerkerk op 12 september waarbij ook de eerder genoemde auto was betrokken. Het onderzoek leidde tot de vondst van een vuurwapen in Ouwerkerk.

De politie is nu nog op zoek naar een vermoedelijk Poolse jongen, die op 12 september bedreigd zou zijn op het strand. Hij kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.