Volledig scherm
© Thinkstock

Zeiltocht met kans op een baan

WEMELDINGE - Vijftien werkzoekenden met een arbeidsbeperking maken komende dinsdag een zeiltocht 0ver de Oosterschelde met werkgevers. De tocht moet de baankansen van de werkzoekenden vergroten.

De tocht is een initiatief van het UWV werkbedrijf. Die heeft gemerkt dat werkgevers weinig bekend zijn met mensen die al een baan gehad hebben, maar zijn uitgevallen door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval.

Volgens het UWV gaat het om mensen die graag - volledig of gedeeltelijk - weer aan de slag willen. "Het zijn mensen met dezelfde capaciteiten, mogelijkheden en onmogelijkheden als iedereen", zegt Toine Witters, manager werkgeversdienstverlening van het UWV Zeeland. "Werkgevers denken vaak dat deze mensen te beperkt zijn om deel te nemen aan de arbeidsmarkt, of dat ze veel begeleiding en aanpassingen nodig hebben. Maar dat is vaak helemaal niet aan de orde."

Samen met Sailforce uit Wemeldinge is een zeiltocht opgezet. Werkzoekenden en werkgevers kunnen tijdens de tocht kennismaken met elkaar. Ze moeten intensief samenwerken en leren elkaar zo waarderen. Werkzoekenden kunnen door de tocht hun netwerk uitbreiden. Werkgevers ontdekken wat mensen met een arbeidsbeperking voor hun bedrijf kunnen betekenen.

Als de zeiltocht succesvol is, wil het UWV nog meer dergelijke activiteiten opzetten.