Volledig scherm
© EPA/Fredrik von Erichsen

Zeeuwse zetbaas Hells Angels moet van OM zes maanden cel krijgen voor telen drugs

MIDDELBURG - De Zeeuwse zetbaas van de Gentse afdeling van de Hells Angels. Met die woorden omschreef officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk de 49-jarige R.T. uit Hoek. Deze man zou volgens de officier voor die 'motormuizen' hennepkwekerijen runnen. Zo werd een sigarettenpeuk met zijn DNA gevonden in een hennepkwekerij aan de Scottweg in Goes. In dat pand trof de politie 550 zogenoemde moederplanten aan en ruim 1500 hennepstekken.

  1. Populaire Belgische youtuber (22) sinds vrijdag vermist, politie verstuurt opsporingsbericht

    Populaire Belgische youtuber (22) sinds vrijdag vermist, politie verstuurt opsporings­be­richt

    In België maken ze zich grote zorgen om de 22-jarige youtuber Kacper Przybylski, beter bekend als Kastiop, die sinds vrijdag wordt vermist. Nadat hij zijn ouderlijk huis verliet, ontbreekt elk spoor van de populaire videomaker, die online ruim 290.000 volgers heeft. De politie heeft inmiddels een opsporingsbericht verstuurd, dat wordt gedeeld door onder anderen de Nederlandse youtuber OnneDi (Dionne Slagter).
  2. Ophef rond verkoop 'complotblad' door Bruna, boekhandel verwijdert tweet

    Ophef rond verkoop 'complot­blad' door Bruna, boekhandel verwijdert tweet

    De fysieke verkoop van de tweede editie van Gezond Verstand, een huis-aan-huisblad dat beschuldigd wordt van het verspreiden van complottheorieën, zorgt de afgelopen dagen voor opschudding. Diverse Tweede Kamerleden vinden het onbegrijpelijk dat reguliere boekwinkels het omstreden tijdschrift woensdag in de schappen leggen. Audax, het moederbedrijf van Bruna en AKO, beroept zich op het recht van het vrije woord en stelt zich aan de regels te houden.