Volledig scherm
© Thinkstock

'Zeeuwse Windhondenrenvereniging stopt op sportpark Goes'

GOES - De Zeeuwse Windhondenrenvereniging stopt zo goed als zeker op de huidige plek op sportpark 't Schenge in Goes. De gemeente staat niet langer toe dat deelnemers aan trainingen en wedstrijden bij de baan parkeren en wil dat zij hun voertuigen op de parkeerplaatsen zetten. Volgens de vereniging is dat met het oog op de verzorging van de honden echter geen optie.

De ZWRV bestaat 44 jaar en is inmiddels al tientallen jaren gevestigd op 't Schenge. De baan trekt bezoekers uit het hele land. Tot voor kort mochten zij hun auto's en soms caravans nog bij de baan neerzetten, in het noordelijke deel van het sportpark. Maar nu 't Schenge grondig wordt opgeknapt en heringericht, wil de gemeente daar paal en perk aan stellen. Veiligheid en gezondheid staan hoog in het vaandel en om die reden wil Goes het park verkeersvrij hebben. De toegangsweg naar de baan is inmiddels al afgesloten.

Hondenhokken

De ZWRV vreest dat deelnemers aan trainingen en wedstrijden zullen wegblijven, omdat zij de hondenhokken en andere spullen bij de baan willen hebben staan. Ook het achterlaten van een hond in een auto die elders en dus onbeheerd staat geparkeerd, is ongewenst. De ZWRV beraadt zich intern nog op een oplossing, maar het lijkt zo goed als zeker dat de vereniging stopt in Goes. Mogelijk wordt uitgeweken naar een ander terrein of zal samenwerking worden gezocht met een zustervereniging.

Veiligheid

De Goese wethouder Derk Alssema is bekend met de grieven van de vereniging, maar volgens hem komt het besluit niet uit de lucht vallen. "We hebben dat in overleg met alle verenigingen op het sportpark genomen. We hebben meegedacht, maar veiligheid gaat voor alles. Parkeren en kamperen bij de baan past niet meer bij het park."

Het ging juist weer wat beter met de windhondenclub, omdat sinds enige tijd ook wedstrijden werden gehouden voor Staffordshire-honden. Die trokken ook jongere mensen. Daarnaast is enkele jaren geleden een nieuwe kantine neergezet.