Volledig scherm
Jet Bussemaker. © Rijksoverheid.nl

Zeeuwse vrouwen lopen niet warm voor hulp van minister Jet Bussemaker

GOES - Het Zeeuws Vrouwenplatform roept vrouwen op zich aan te melden voor 12 oktober, als in De Spinne in Goes het evenement Kracht on Tour wordt gehouden. Er zijn nu nog maar achttien aanmeldingen binnen voor Kracht on Tour, bedoeld om vrouwen te steunen die hun economische positie willen verbeteren.

KOT, in Zeeland opgepakt door het Zeeuws Vrouwenplatform, is een landelijk project. Minister Jet Bussemaker wil vrouwen ermee motiveren hun talenten te ontdekken, benutten en verzilveren om een sterkere positie in de maatschappij in te nemen. Cijfers maken duidelijk dat vrouwen gemiddeld de helft minder inkomen hebben om van te leven als mannen. Een groot deel van de vrouwen is financieel afhankelijk van een partner of - na een scheiding - van een uitkering of alimentatie. De keuze om voor de kinderen thuis te blijven is één van de redenen waarom vrouwen die later weer aan het werk willen of moeten, moeilijker terug in het arbeidsproces komen.

Weinig animo

Bussemaker mikt op vrouwen die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten. Vooralsnog lijkt er in Zeeland weinig animo te zijn voor het project. Het Zeeuwse Vrouwenplatform heeft nog maar achttien aanmeldingen gekregen. Dat is volgens de organisatie, gezien het aantal vrouwen dat ongewild van een uitkering moet leven, een teken dat de doelgroep niet bereikt wordt. "Die zaal móet vol", zegt mede-organisator Anita van Oostrom van het Zeeuws Vrouwenplatform vastbesloten. "Minister Jet Bussemaker mag in Zeeland niet voor een lege zaal staan."

Vragen

Op 12 oktober krijgen de deelnemers een lunch en aansluitend een programma met verhalen van inspirerende rolmodellen, workshops en een markt waar bedrijven staan die bijvoorbeeld een snuffelstage aanbieden. En natuurlijk is er het bezoek van minister Jet Bussemaker zelf, waar de vrouwen na afloop vragen aan kunnen stellen.

Om zoveel mogelijk vrouwen in staat te stellen om te komen, is deelname gratis en is voor kinderopvang en busvervoer gezorgd. Na aanmelding volgt een mail waarin de opstapplaats staat. Aanmelden voor Kracht on Tour kan via www.zeeuwsvrouwenplatform.nl/kracht-on-tour