Volledig scherm
Tankini © Wikipedia/Frank Kovalchek

Zeeuwse vrouwen hebben kleinste cupmaat

VLISSINGEN - De kleinste cupmaten van BH's, bikini's, tankini's en badpakken worden het meest besteld in Zeeland. Daaruit concludeert het online warenhuis Wehkamp dat Zeeuwse vrouwen gemiddeld de kleinste cupmaat hebben.

Dat blijkt uit het Badmode Onderzoek 2016. Zestig procent van de badmode die online wordt gekocht wordt bij Wehkamp besteld. Daardoor beschikt het bedrijf over gegevens per provincie. Zoals dat Zeeuwse dames gemiddeld de kleinste cupmaat hebben en dat de vrouwen in Friesland en Groningen de grootste.

Tankini

Verder blijkt dat de tankini, een bikini die een deel van de buik bedenkt laat, het populairste is in Zeeland. De tankini bestaat sinds 1990 en is aan een opmars bezig, het hardst dus in Zeeland. Volgens Wehkamp komt dat door het comfort van het kledingstuk.

Of er een verband is tussen de populariteit van de tankini en de kleinere cupmaat, kan Wehkamp niet zeggen. 

Pabo

Vorig jaar concludeerde erotiekwarenhuis Pabo ook al dat in Zeeland de meeste beha's met de kleinste cupmaat A worden verkocht. 

  1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.