Volledig scherm
© Stock

Zeeuwse scootmobielers rijden van Dam tot Dam

MIDDELBURG - Van de Dam in Middelburg naar de Dam in Amsterdam: zes Zeeuwen vragen aandacht voor MS op reis op hun scootmobiel.

Maandag 5 september zwaait commissaris van de Koning Han Polman de groep om 10.00 uur uit. Zaterdag 10 september hopen de scootmobielers aan te komen op de Dam in Amsterdam. Dan overhandigen ze een sponsorbedrag aan het VU Medisch MS-Centrum. Tinka Leene uit Sint Laurens nam het initiatief voor wat de Luctor et emergo Pelgrimstocht is gaan heten. Ze vond vijf mede-MS-patiënten, die met haar per scootmobiel naar Amsterdam wilden rijden. Op die manier vragen ze aandacht voor de hersenziekte, die in Nederland jaarlijks duizend nieuwe slachtoffers maakt. Woensdag 7 september rijden de Zeeuwen het Binnenhof in Den Haag op, waar ze minister Schippers vragen aandacht

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.