Volledig scherm
Archief: Jacolien van Dijke (26) uit Borssele 'is' oktober op de kalender van 2016. © De Boerinnen Kalender

Zeeuwse schonen ontbreken in de Boerinnen Kalender van 2017

BORSSELE - Sexy boerinnen, ze zijn er ongetwijfeld in Zeeland. De provincie is echter een witte vlek in De Boerinnen Kalender van 2017.

Belangstelling was er voldoende. De initiatiefnemers kregen een recordaantal van 240 inschrijvingen. Echter geen landbouwmodellen uit Zeeland. Ook niet uit Zuid-Holland en Flevoland.

Aantrekkelijk agrarisch Zeeland is sowieso magertjes vertegenwoordigd in de veelbesproken kalender. Vorig jaar kon Nederland genieten van Jacolien van Dijke uit Borssele, maar het was ook alweer even geleden dat de liefhebbers van de kalender hun nieuwsgierigheid naar een pronte Zeeuwse boerendochter konden bevredigen. Je moet terug naar 2011, toen Johanna Pladdet uit Aagtekerke voor de Boerinnen Kalender poseerde.

Hoewel de plattelandsschonen in zinnenprikkelende outfits en poses worden afgebeeld, is de kalender juist gelanceerd om stereotyperingen over boerinnen in de kiem te smoren. Ook willen de initiatiefnemers de agrarische sector op een 'positieve manier belichten'. Dus geen gezeur over mestquota en CO2-prijzen, maar impressies van vrouwen die de natuur en dieren koesteren.