Volledig scherm
© stock.xchng

Zeeuwse Parel voor inzet acceptatie seksueel anders geaarden in Zeeland

VLISSINGEN - Zeeland krijgt een prijs voor mensen of organisaties die zich inzetten voor de acceptatie van seksuele diversiteit (lesbisch, homoseksueel, transseksueel en biseksueel ofwel LHBT). De prijs, die De Zeeuwse Parel is gedoopt, wordt voor het eerst uitgereikt op dinsdag 11 oktober in Middelburg.

Dat is tevens het Zeeuwse hoogtepunt van internationale Coming Out Dag. Het gaat om een beeldje dat door een Zeeuwse kunstenaar is ontworpen en gemaakt. De prijs is een idee van het LHBT Netwerk Zeeland, een brede coalitie van organisaties die de acceptatie van andere seksuele geaardheid willen vergroten (onder meer gemeenten, COC, GGD Zeeland). Tot 11 september kunnen kandidaten worden aangemeld voor de prijs door een e-mail te sturen naar zeeuwseparel@lhbtnetwerkzeeland.l met een korte uitleg waarom deze persoon of organisatie of dat bedrijf de prijs verdient. Er zijn inmiddels al vier gegadigden.

www.lhbtnetwerkzeeland.nl

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.