Volledig scherm

Zeeuwse nooduitgangen op slordigheden na in orde

VLISSINGEN - Een avondje theater begint bij veel bezoekers niet meer zonder even een blik te werpen op de nooduitgangen: waar kan ik heen als er wat gebeurt? De huidige terreurdreiging zet ons op scherp. Dat was voor onze redactie aanleiding om uit te zoeken hoe het is gesteld met de nooduitgangen van drukbezochte gebouwen in Zeeland.

Is het duidelijk waar je heen moet bij een calamiteit en kun je dan ook daadwerkelijk weg? Dat werd getest bij honderden nooduitgangen op ongeveer vijftig locaties, verspreid over de hele provincie.

Over het algemeen was er weinig aan te merken op de vluchtwegen en- deuren. Waar het toch fout ging, betrof het een 'slordigheidje'. Maar een evacuatiematras waar een grote vaas voor staat, een nooddeur die klemt, of een vluchtweg die wordt versperd door een tafel, daar heb je in geval van nood nou eenmaal niets aan. Het is niet voor niets verplicht om nooduigangen altijd vrij te houden.

Het hele artikel en de testresultaten zijn terug te vinden in de krant van zaterdag.

  1. Dambreuk Brazilië: acht arrestaties

    Dambreuk Brazilië: acht arresta­ties

    De Braziliaanse politie heeft acht medewerkers opgepakt van het bedrijf Vale, eigenaar van de ijzerertsmijn bij het stadje Brumadinho, waar een dambreuk op 25 januari leidde tot een enorme modderstroom, die het leven kostte aan zeker 166 mensen. Nog 144 mensen worden vermist. Dat zij nog levend worden teruggevonden is vrijwel uitgesloten. Ook zijn op diverse plaatsen, onder andere op het hoofdkantoor van het bedrijf in Rio de Janeiro, huiszoekingen verricht.