Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeuwse mosselkweker onderscheidt zich met keurmerk

COLIJNSPLAAT - Wie Zeeuwse mosselen koopt, moet ervan op aan kunnen dat die mosselen ook echt uit Zeeland komen.

Daarom kiezen steeds meer mosselkwekers ervoor om zich te verbinden aan het streekkeurmerk Zeker Zeeuws. De laatste weken zijn tien mosselkwekers uit Bruinisse, Zierikzee en Yerseke overgestapt op het keurmerk, zegt Sabine Verburg, van de Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct. Dat is een verdubbeling. Volgens Verburg komen er nog meer kwekers bij. "Deze kwekers kiezen er bewust voor zich te onderscheiden van mosselen uit Duitsland, Denemarken en Ierland. Ze vinden het jammer dat het voor consumenten niet duidelijk is welke mosselen uit Zeeland komen en welke niet. Ze vinden het ook oneerlijk dat ze aan striktere eisen moeten voldoen dan bedrijven uit het buitenland." Ook supermarkten en de horeca willen meer producten uit de regio.

Mosselkwekers die in aanmerking willen komen voor het certificaat, moeten aan strikte voorwaarden voldoen. Zo mogen ze de laatste drie jaar niet geïmporteerd hebben uit het buitenland en moeten ze uitsluitend Nederlands mosselzaad gebruiken.

  1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
    foto's

    Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

    De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.