Volledig scherm
Fun-day op de Brouwersdam voor arme kinderen. © PZC

Zeeuwse kitesurfers geven arme kinderen onvergetelijke dag

BROUWERSDAM - Kitesurfers Rodrick Pijls en Robin Oudshoorn willen minder bedeelde kinderen een onvergetelijke dag bezorgen. Pijls en Oudshoorn maken veel bijzondere dingen mee door de sport die ze beoefenen.

Ze realiseren zich dat die kansen en verre reizen niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn en willen daarom wat doen voor kinderen die het financieel minder goed hebben thuis.

30 kinderen
Zo is de Fun-day ontstaan; een dag vol activiteiten speciaal voor dertig kinderen die het volgens hen verdienen. Zaterdag 20 augustus op de Brouwersdam.

Het programma varieert van powerkiten, tot suppen, beachvolleyballen en frisbeeën. "We hopen dat de kids op de heenweg in de bus druk zijn, omdat ze er zin in hebben, en dat ze op de terugweg tevreden liggen te slapen", zegt Pijls lachend.

Selectie
Tot en met 10 augustus kunnen kinderen worden opgegeven. Pijls kreeg al een stortvloed aan aanmeldingen binnen, nadat hij een bericht op zijn Facebookpagina zette.

"We gaan uiteindelijk een selectie maken op basis van woonplaats en motivatie. Onze focus ligt op kinderen uit Zeeland en Zuid-Holland, vanwege de afstand. Maar belangrijker vinden we dat de kinderen dit anders echt niet kunnen doen, omdat ze het geld er niet voor hebben", aldus organisator Pijls.

Beachclub Natural High faciliteert de activiteiten en vrienden van Pijls en Oudshoorn helpen bij het begeleiden van de kinderen. Aanmelden en updates ontvangen kan via de Facebookpagina van Pijls.