Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeuwse kinderen praten over armoede binnen het gezin

In de raadzaal van de gemeente Goes gaan basisschoolkinderen op 17 oktober (Wereldarmoededag) in gesprek met politica Fiek Smitskamp over kinderarmoede. Met kinderarmoede wordt bedoeld dat kinderen van ouders die in armoede leven, daar op allerlei manieren de gevolgen van dragen.

Ze durven bijvoorbeeld niet naar verjaardagen omdat ze geen geld hebben voor een cadeautje. Zeeland loopt voorop in de bestrijding van kinderarmoede. Op 11 november 2015 hebben alle Zeeuwse gemeenten en diverse organisaties in het bijzijn van toenmalige Kinderombudsman Marc Dullaert het Zeeuws Pact ondertekend. De vraag is wat er sindsdien gebeurd is. Trekken de ondertekenaars sindsdien daadwerkelijk samen op tegen kinderarmoede? Op 17 oktober gaat het onder meer daarover.

De Stichting Splinter (platform voor bestrijding van armoede en sociale uitsluiting) nodigt instellingen uit, zich bij het Pact aan te sluiten. Twee scholenkoepels (Nobego en Alpha Scholengroep) ondertekenen op 17 oktober het Zeeuws Pact. Aanmelden kan via splinterzeeland@gmail.com.