Volledig scherm
De Koninklijke Schouwburg in Den Haag © ANP/ Bas Czerwinski

Zeeuwse kinderen op Prinsjes Festival

MIDDELBURG - De leerlingen van groep 8 van basisschool De Leeuwenburch uit Middelburg zijn vandaag aanwezig op het Prinsjes Festival in Den Haag.

De leerlingen wonen de Kindertroonrede bij die door alle groep-achten van Haagse scholen is gemaakt. Die Kindertroonrede vindt plaats in de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg. Zeeland is uitgenodigd als gastprovincie. De Leeuwenburch is de enige school in Zeeland die daarbij mag zijn. In de kleine zaal van deze schouwburg geeft de Jeugdtheaterschool Zeeland drie keer een voorstelling, Prins Roel.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.