Volledig scherm
De Koninklijke Schouwburg in Den Haag © ANP/ Bas Czerwinski

Zeeuwse kinderen op Prinsjes Festival

MIDDELBURG - De leerlingen van groep 8 van basisschool De Leeuwenburch uit Middelburg zijn vandaag aanwezig op het Prinsjes Festival in Den Haag.

De leerlingen wonen de Kindertroonrede bij die door alle groep-achten van Haagse scholen is gemaakt. Die Kindertroonrede vindt plaats in de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg. Zeeland is uitgenodigd als gastprovincie. De Leeuwenburch is de enige school in Zeeland die daarbij mag zijn. In de kleine zaal van deze schouwburg geeft de Jeugdtheaterschool Zeeland drie keer een voorstelling, Prins Roel.

  1. Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen de Heer is zeventien jaar oud en doet mee aan het Nederlands kampioenschap Rubiks kubussen oplossen. Dit kampioenschap werd vandaag gehouden in het Utrechtse Hoogland. Vorig jaar won hij de competitie one-handed: het oplossen van de klassieke kubus met slechts één hand. Een handicap maakt het hem onmogelijk het klassieke speelgoed met twee handen op kleur te sorteren. Hij wist zijn titel vandaag met een tweede plaats (16,56 seconden) niet te prolongeren, maar dat maakt het eenhandig oplossen van de kubussen niet minder knap.