Volledig scherm
Automonteur Leroy Wachtels. foto's Lex de Meester

Zeeuwse jongens spelen in tv-commercials

GOES - Leroy Wachtels (24) uit Goes en Bradley Braafhart (20) uit Hoek zijn te zien in de reclamespotjes van grote Nederlandse bedrijven.

Leroy Wachtels (24) uit Goes is sinds eind april in diverse huiskamers in Nederland te zien en te horen. De automonteur prijkt momenteel in de reclame van autoruitschadebedrijf Carglass.

Het begon allemaal als een lolletje. Leroy Wachtels is sinds 2011 automonteur bij Carglass en werkt momenteel in Breda. De werknemers van het bedrijf kregen een tijdje geleden een oproep over een nieuwe reclame die in de maak was. ,,Ze zochten een nieuw gezicht. Voor de grap hebben een aantal collega's en ik ons opgegeven."

Nieuwe gewaarwording

Voor de automonteur was acteren in een commercial dan ook een nieuwe gewaarwording. ,,De draaidagen waren best pittig. Driekwart dag moest ik me voortdurend focussen op hoe ik sprak. Normaal houd ik me daar niet mee bezig. Telkens moesten onderdelen herhaald en verbeterd worden. Aan het eind van de sessie kreeg ik geen zinnig woord meer uit m'n mond. Ik was er gewoon moe van."

De commercial zou eerst een drietal weken op televisie te zien zijn. ,,Maar het bevalt kennelijk", grijnst Wachtels. ,,Binnenkort heb ik weer een draaidag om het filmpje iets te verbeteren. Of ze me nog vaker zullen vragen, weet ik niet."

Schatje

Bradley Braafhart (20) uit Hoek schittert ook op de Nederlandse tv. Hij heeft een rol in een reclame van mobiele provider Hollandsnieuwe. "De ene keer kijk ik alleen maar YouTube-filmpjes, dan bel ik hele dagen met mijn schatje en soms doe ik niets anders dan sms'en." Meer dan dat hoefde Bradley niet te zeggen voor de camera en toch vond hij het super leuk om te doen.

De Hoekse acteur staat bij een castingbureau ingeschreven en kwam via een oproep terecht bij dit spotje. "Ik reisde helemaal vanuit Hoek naar Amsterdam voor een auditie van nog geen twee minuten", vertelt hij lachend. Gelukkig was het niet voor niets, want een paar dagen later kreeg hij te horen dat hij de rol kreeg.

Dicht bij zichzelf

In dit reclamespotje kon Bradley redelijk dicht bij zichzelf blijven. Want YouTuben doet hij inderdaad erg veel. En als zijn vrienden door kunnen als zijn 'schatjes' belt hij soms echt uren aan een stuk. Alleen dat sms'en, dat doet hij eigenlijk bijna nooit. "Tja, ik moest dat zeggen omdat het in de bundel zit. Er zullen vast een hoop mensen zijn die dat nog wel doen, maar ik stuur eigenlijk alleen een sms'je als mijn internetbundel op is", geeft hij toe.

Lees het hele artikel zaterdag 4 juni in de PZC.

Volledig scherm
Beeld van de reclame waarin Bradley Braafhart te zien is. © Reclamebureau Kellerman