Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeuwse haring scoort niet hoog in AD-test

VLISSINGEN - Zeeuwse bedrijven scoren niet hoog in de haringtest van het AD. De hoogste klassering is een 75ste plaats, voor Fish & Chips in Middelburg.

De haring krijgt daar van de keurmeesters een 6,5. Andere bedrijven die voorkomen in het klassement zijn: Cash & Carry Visbedrijf Toes uit Vlissingen (83ste, eindcijfer: 5,5), Urker Visspecialist de Snoekies in Goes (94ste, 4,5), Zeevishandel Brassem in Domburg (110de, een 3) en Vishandel Cor Bosman op de donderdagmarkt in Middelburg (126ste, een 1). In totaal zijn 144 bedrijven bezocht.

Van 15 tot en met 30 juni heeft het AD op 144 adressen verspreid over heel Nederland vier Hollandse nieuwe per adres gekocht. Keurmeesters hebben de temperatuur gemeten, de kwaliteit van het schoonmaken, de geur, uiterlijk buitenzijde, uiterlijk binnenzijde, het zoutgehalte, de mate van rijping en smaak. Daarna keurde het bureau Eurofins | LabCo de haringen op bactiereën en vetpercentage. Na het opmaken van een voorlopige eindstand werden de bedrijven uit de top 10 een tweede keer bezocht.

Visgilde Oosterschelde uit Bergen op Zoom (zesde, cijfer 9,5) is de dichtst bij Zeeland gelegen vishandel met een sternotering.

De complete uitslag van de test vindt u hier.