Volledig scherm
Lavinia Meijer en bandoneonist Carel Kraayenhof. © Paul Bergen/ANP

Zeeuwse en andere parels op Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

HULST - Onder anderen Carel Kraayenhof, Lavinia Meijer, Sinfonia Rotterdam en Staatsorchester Rheinische Philharmonie treden dit jaar op tijdens het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen.

Eerder was al bekend dat Het Zeeuws Orkest samen met de uit Hulst afkomstige violist Mathieu van Bellen het openingsconcert van deze 28e editie zal verzorgen. Dat gebeurt op vrijdag 7 oktober in de basiliek van Hulst. Thema van het openingsconcert is 'Zeeuwse parels'.

Het festival duurt ruim twee weken, tot en met zaterdag 22 oktober. Er zijn negen concerten, verspreid over Zeeuws-Vlaanderen. Op zaterdag 8 oktober brengt Spark een explosieve mix van klassiek, minimal music en artpop in de Grote Kerk in Groede. Het 16-jarige pianotalent Rangel Silaev speelt zondag 9 oktober in de RK kerk in Zuiddorpe zijn favoriete werken van Liszt, Mozart, Chopin, Rachmaninoff, Prokofiev en Mendelssohn.

Donderdag 13 oktober treedt Seldom Sene op in de RK kerk in Hengstdijk. Het fluitkwintet speelt oude muziek, maar ook recent werk. Bandoneonist Carel Kraayenhof en harpiste Lavinia Meijer verzorgen vrijdag 14 oktober een gezamenlijk concert in De Halle in Axel.

Het Requiem van Mozart staat zaterdag 15 oktober centraal in de RK kerk in Sluis, uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam & Laurens Collegium Rotterdam, samen met vier solisten en Alvaro Siviero op piano. Een dag later speelt Cello8ctet Amsterdam in de basiliek in Hulst.

Het laatste weekend begint vrijdag 21 oktober in de NH kerk in IJzendijke met Combattimento, met 'toppers' van Bach, Telemann en Vivaldi op het programma. Het slotakkoord is zaterdag 22 oktober in het Scheldetheater in Terneuzen, met Staatsorchester Rheinische Philharmonie onder leiding van Michel Tilkin. Het thema is 'Spaanse furies'. Cellist Alexander Hülshoff is solist.

De kaartverkoop voor het festival is inmiddels begonnen.

Zie www.festival-zvl.nl