Volledig scherm
Het ZRTI in Vlissingen. archieffoto Lex de Meester

Zeeuws borstkankercentrum in Vlissingen

TERNEUZEN - In het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen komt eind dit jaar een Zeeuws borstkankercentrum. Patiënten uit heel Zeeland kunnen er terecht voor onderzoek en behandeling.    

Het centrum is een samenwerkingsverband tussen ADRZ, Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI), ZorgSaam en het Erasmus MC. Groot voordeel van het centrum is dat alles rondom behandeling van borstkanker op één punt wordt geconcentreerd. Dat heeft een aantal voordelen, zegt directeur Claudia Brandenburg van het ADRZ. "Nu komen mensen bijvoorbeeld bij het ADRZ, worden doorverwezen naar het ZRTI en moeten mogelijk daarna nog naar Rotterdam. Telkens moet de patiënt opnieuw zijn verhaal doen. Straks zit alles rondom diagnostiek en behandeling bij elkaar in Vlissingen. Ook is alle kennis over een patiënt op een plek aanwezig. Door de concentratie wordt het ook mogelijk om de nieuwste technieken toe te passen."

De oprichting van het Zeeuws borstkankercentrum is een direct gevolg van de steeds betere samenwerking tussen Zeeuwse ziekenhuizen. Voor behandelingen kunnen mensen vervolgens terecht op verschillende locaties van de Zeeuwse ziekenhuizen.