Volledig scherm
Demonstranten laten een vlag zien waarop president Erdogan afgebeeld staat. © Chris MCrath/AFP

Zeeuwen in Turkije: 'Een heel bizarre ervaring'

MARMARIS - De familie Rijnhout uit Yerseke, momenteel op vakantie in Turkije, maakte de beschieting van het Turbanhotel in Marmaris afgelopen nacht van nabij mee.

,,We zitten in een hotel op 500 meter afstand van het getroffen hotel en konden alles op het balkon volgen", aldus Johan Rijnhout. ,,Een heel bizarre ervaring die rond een uur of tien lokale tijd begon met geruchten over de coup. Binnen een half uur waren de straten hier gevuld met demonstranten die richting het centrum optrokken."

,,Om ongeveer 2.45 uur werden we opgeschrikt door twee helikopters die op 50 meter afstand van ons balkon voorbij raasden en voor het Turban bleven hangen. Daarna volgden wat beschietingen en er waren enkele ontploffingen te horen. Onder het hotelpersoneel gingen geruchten dat Erdogan daar zou verbleven hebben. Uren later keerde de rust terug."

,,Vanmorgen leek de situatie op staat weer normaal. Bussen en andere verkeer was weer als vanouds: druk. Winkels zijn gewoon open en er kan geld opgenomen worden. We hopen maandag weer naar huis te vliegen."