Volledig scherm
© stock.xchng

Zeelandia slijt bakkerijmachine-tak aan Everbake uit Dronten

BRUINISSE - Everbake uit Dronten koopt een onderdeel van producent van bakkerijgrondstoffen en -halffabrikaten Zeelandia in Zierikzee.

Dat heeft geen gevolgen voor het personeel. Everbake neemt per half september Zeelandia Technical Solutions BV (ZTS) in Bruinisse over. Het bedrijf ontwikkelt, produceert, verkoopt en onderhoudt bakkerijmachines. De bakkerijmachines van ZTS zijn wereldwijd bekend onder de merknamen 'Zela' en 'Zelamatic'.

Zeelandia doet ZTS van de hand omdat bakkerijmachines niet meer in het portfolio passen. Zeelandia wil zich concentreren op haar kernactiviteit: toonaangevende kwaliteitsleverancier van bakkerij-ingrediënten.

Samenwerking

Everbake en Zeelandia werken al geruime tijd samen op het gebied van totaaloplossingen voor de bakkerijmarkt in binnen- en buitenland. Everbake wil alle bedrijfsactiviteiten van ZTS overnemen en het huidige team van medewerkers in stand houden. De Ondernemingsraad van Zeelandia is om advies gevraagd.

Everbake en Zeelandia zijn van plan om hun samenwerking in de toekomst voort te zetten om elkaars activiteiten in de markt te versterken.