Volledig scherm
Harry van der Maas. © SGP

Zeeland wilde verkering maar vergat TU Eindhoven te vragen

MIDDELBURG - "We vatten het maar zo op dat u verkering wilde en het er met alles en iedereen over heeft gehad, behalve met het meisje zelf." Zo vatte VVD-Statenlid Kees Bierens gisteren in de commissie bestuur de discussie samen die gedeputeerde Harry van der Maas (SGP, onderwijs) afgelopen week voerde met het college van bestuur van de TU Eindhoven.

De technische universiteit reageerde verrast en ook enigszins verbolgen op het business plan voor een bèta college in Zeeland. Daarin is ten onrechte uitgegaan van een partnership met de TU Eindhoven voor de tweede university college in Zeeland, gericht op techniek, voor 600 studenten.

Meegedacht

"Nee", bestreed Van der Maas het beeld van Bierens. "Vanaf dag één is in Eindhoven meegedacht over over het lesprogramma. Dat betekent niet meteen dat daarop ingeplugd moet worden. Wij kunnen onze gewenste partner niet zelf invullen. Dus we hebben wel een beetje te veel een oogje op ze gehad."

Waarop Bierens zijn beeldspraak nog wat aanscherpte. "Ik begrijp dat u wel met het meisje hebt gepraat, maar niet met de ouders."