Volledig scherm
Sfeerbeeld van de Eneco Tour. © Wilco Kelderman/ANP

Zeeland wil Eneco Tour strikken

GOES Het provinciebestuur wil graag de Eneco Tour in 2017, 2018 en 2019 naar Zeeland halen. ,,Er zijn nu gesprekken gaande over een contract voor drie jaar", vertelde Jo-Annes de Bat, de gedeputeerde van sport woensdag.

,,Net zoals we dat een paar jaar geleden hadden." De Bat zit te denken aan een start bij de editie van volgend jaar, een finish in 2018 en een complete etappe in 2019. ,,Maar", zei hij erbij, ,,dat is het ideaalplaatje. We weten nu nog helemaal niet of dat ook allemaal mogelijk is."

Voor de gedeputeerde is het belangrijk dat er een Zeeuwse gemeente zich meldt om de organisatie op zich te nemen. En hij rekent er dan ook op dat het bedrijfsleven (in die gemeente) het initiatief ondersteunt. ,,Als provincie zullen we natuurlijk ook onze bijdrage leveren, maar hebben daar wel hulp bij nodig."

De Bat wil graag in het najaar duidelijkheid kunnen geven over het plan. Hij heeft nog geen idee bij welke gemeente hij zal uitkomen.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”