Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeland Nazomer Festival trekt veel meer publiek dan vorig jaar

MIDDELBURG - Het Zeeland Nazomerfestival heeft dit seizoen 16.500 betalende bezoekers getrokken. Dat is meer dan vorig jaar toen er 13.500 kaartjes werden verkocht.

En bijna evenveel als 2014, maar toen had het ZNF de publiekstrekkers Bløf en Kensington.

Inclusief de gratis voorstellingen kwamen dit jaar 32.000 mensen op de ZNF-voorstellingen af. Vooral bij het concert van De Dijk was het vrijdag erg druk. De band trok meer mensen dan Jett Rebel.

Directeur Henk Schoute is dan ook dik tevreden. "De laatste vijf jaar is het bezoek met 24 procent toegenomen. In 2010 hadden we 13.000 betalende bezoekers. We merken ook dat campagnes buiten Zeeland, bijvoorbeeld in dagblad Het Parool, vruchten afwerpen. We zien meer bezoekers uit Amsterdam. De meeste bezoekers komen echter uit Zeeland en dat zijn overwegend vaste klanten. We signaleren een trend dat mensen voor meerdere voorstellingen en concerten boeken."

Zowel de locatievoorstellingen als de concerten op het Abdijplein in Middelburg verkochten goed. Schoute: "Wat dat betreft is er een mooi evenwicht. Dit jaar hebben we trouwens geëxperimenteerd met een eerste en tweede rang, zodat gasten verzekerd zijn van een goede zitplaats. We moeten dat systeem nog fijnslijpen, maar merken wel dat bezoekers het op prijs stellen dat ze niet hoeven te rennen voor een goede plaats."