Volledig scherm
Veerhaven Perkpolder © Harmen van der Werf

Zeeland Lokaal hekelt mist rond Plan Perkpolder

PERKPOLDER - De Statenfractie Zeeland Lokaal wil van Gedeputeerde Staten de garantie dat er in oktober een sluitende en acceptabele overeenkomst ligt met Hulst aan Zee rond Plan Perkpolder. De op het allerlaatst geannuleerde besloten bijeenkomst, waarin Perkpolder Beheer de leden van de Hulster gemeenteraad en Provinciale Staten inzicht zou geven in de overeenkomst, maakt de fractie wat nerveus.

In de annuleringsbrief wordt aangegeven dat de onderhandelingen met Hulst aan Zee (de uitvoerder) zich in een afrondende fase bevinden, maar dat die toch meer tijd in beslag nemen dan oorspronkelijk gepland. "Vanuit het publieke belang en het vele belastinggeld wat hier in het geding is, hebben we toch wat vragen", schrijft fractievoorzitter Mark Faasse aan Gedeputeerde Staten. Zeeland Lokaal wil weten of het uitstel te maken heeft met het steeds groter en ingewikkelder worden van Plan Perkpolder en zo ja, waarom dan niet gekozen is voor een versobering.

Ook heeft Zeeland Lokaal de financiële gegevens gelicht van Hulst aan Zee. Het afschrift laat een negatief eigen vermogen zien. Faasse: "Terwijl die partij voor miljoenen grond af moet nemen, gefinancierd met geld van de provincie." Peter Sturmans, directeur van Perkpolder Beheer, wuift de kritiek weg. "Het gaat niet om wat er op de rekening staat, maar om de partijen die het project gaan trekken. Die zijn betrouwbaar."