Volledig scherm
Tijdens de Hardloop3Daagse lopen de deelnemers op de Haringvreter, een eiland in het Veerse Meer. © Izak van Maldegem

Zeeland krijgt Hardloop3Daagse

Vlissingen - Drie dagen achter elkaar hardlopen op bijzondere plekken in Zeeland. Dat kan tijdens de eerste editie van de Zeeuwse Hardloop3Daagse die op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus plaatsvindt.

Naast hardlopen biedt de organisatie de mogelijkheid aan om samen op een camping te overnachten tegen gereduceerd tarief.
Het evenement begint op vrijdag met een tijdloop over 5 kilometer op de Haringvreter, een eiland in het Veerse Meer. De deelnemers worden hier door rederij Dijkhuizen naartoe gebracht in twee groepen van 125 lopers. De kans is groot dat de deelnemers tijdens de loop oog in oog zullen staan met een damhert.
Op zaterdag staat de Halve Marathon van Westenschouwen op het programma, deze wordt dit jaar voor de 30e keer gehouden en tijdens deze jubileumeditie sluit de hardloopwedstrijd op de Kop van Schouwen aan bij de 3Daagse. Atletiekvereniging Delta Sport werkt graag mee aan het nieuwe atletiekevent. ,,Binnen onze club reageerde iedereen meteen superenthousiast op dit plan’’, vertelt Ilse Verwijs van de Zierikzeese club. ,,De 3Daagse past precies bij onze halve marathon, want bij ons loop je ook door de natuur.’’
Op zondag kunnen de deelnemers kiezen tussen 10 en 25 kilometer. Er wordt dan gelopen op het strand tussen Domburg en Vrouwenpolder. Na afloop is er een mossel-/paellaparty bij strandpaviljoen Brooklyn in Domburg.
Inschrijven kan vanaf dinsdag 17 mei om 13.33 uur via hardloop3daagse.nl of pzc.nl/club