Volledig scherm
Foto uit het boek. © Bennie Krajenbrink

Zeeland in kleur gevangen

Water, land en de Zeeuwen vormen een kleurrijk geheel. Om dat te ervaren moet je er wel oog voor hebben. Het hagelnieuwe fotoboek Zeeland in kleur zal uw blik scherp helpen stellen.

Eugène de Kok zag Amsterdam, Berlijn en andere grote steden. Wat een grauwe, door uitlaatgassen aangetaste gebouwen domineerden daar het blikveld. Terug in Zeeland viel het hem eens te meer op: de provincie oogt ongekend kleurig.

De Kok (42) is journalist bij weekblad De Bode en nam zich voor die kleuren in een boek te vangen. Daartoe deed hij een beroep op Bennie Krajenbrink (57), procesoperator van beroep maar al sinds zijn twaalfde gepassioneerd hobbyfotograaf. Later werd ook de Goese oud-wethouder Charles Linssen (71) ingeschakeld. Sinds zijn pensionering ziet hij de provincie vooral door zijn zoeker.

Twee jaar heeft het drietal eraan gewerkt. De Kok de teksten, Krajenbrink en Linssen de foto's - met ook nog enkele fotobijdragen van Annet Eekman. Nu is het in harde kaften gevangen fotoboek Zeeland in kleur een feit.

Eugène de Kok (tekst), Bennie Krajenbrink en Charles Linssen (foto's): Zeeland in kleur - Uitgeverij Het Paard van Troje, 120 pag., 22,50 euro. De auteurs signeren zaterdag 18 juni 15.00 - 16.00 uur in boekhandel Het Paard van Troje in Goes.

Volledig scherm
Eugene de Kok. © Mechteld Jansen