Volledig scherm
© Emile Calon

Yaks landen op Vliegveld Midden-Zeeland tijdens Fly-In

ARNEMUIDEN - ''Mooi hé'', verzucht Marlies de Rooij als ze op Vliegveld Midden-Zeeland kijkt naar de landing van twee oude Yaks, lestoestellen van de Russische luchtmacht.

De inwoonster van Vlissingen is zaterdag samen met haar zoon Daniël naar het vliegveld gegaan om te kijken naar al die vliegtuigen die daar staan. Meer dan 80 kleinere toestellen landen die dag tijdens de eerste Fly-In van de Nederlandse afdeling van AOPA, de wereldwijde organisatie van piloten en eigenaren van kleine burgerluchtvaart-toestellen. Marlies is dochter van een KLM-piloot, 'en dus besmet met het vliegtuigvirus'. ''En dat virus heb ik blijkbaar tijdens de zwangerschap doorgegeven." Haar elfjarige zoon weet nu al wat hij later wordt: piloot.

Groot toestel

En net als zijn opa op een groot verkeerstoestel. Tot het zover is geniet hij van alles wat vliegt en met vliegen te maken heeft. Zijn moeder: ''Dus daarom zijn we hier."

''De Fly-In is een mooie manier voor iedereen die iets heeft met de kleine burgerluchtvaart om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en bij te praten'', aldus Niels Broekhof van AOPA.

Volledig scherm
© Emile Calon
Volledig scherm
© Emile Calon