Volledig scherm
© Thinkstock

WOZ-waardes in Zeeland voor het eerst in jaren omhoog

VLISSINGEN - Voor het eerst in jaren is de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Zeeland omhoog gegaan.

De provincie volgt daarmee de landelijke trend. Een woning in Zeeland heeft een WOZ-waarde van gemiddeld 186.000 euro, ruim duizend euro meer dan een jaar daarvoor. WOZ staat voor 'waardering onroerende zaken'. De WOZ- waardes zullen volgend jaar opnieuw stijgen, want ze lopen wat achter bij ontwikkeling van de huizenprijzen. Voor dit jaar geldt de waarde zoals die op 1 januari 2015 is vastgesteld. Het CBS kwam gisteren met cijfers naar buiten.

Woningen in Veere hebben met 277.000 euro gemiddeld de hoogste WOZ-waarde, gevolgd door Schouwen-Duiveland met 221.000 euro. Terneuzen (158.000 euro) en Vlissingen (149.000 euro) sluiten de rij. Het Nederlands gemiddelde in 209.000 euro.

 1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
  ADE

  Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

  Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt. 
 2. McDonald's drijft klanten tot grote wanhoop met 'irritante illusie'

  McDonald's drijft klanten tot grote wanhoop met 'irritante illusie'

  De Britse tak van hamburgerketen McDonald's heeft met een raadselachtig bericht op sociale media klanten tot grote wanhoop gedreven. Het bedrijf postte op Twitter en Facebook een afbeelding van een reeks verticale zwarte streepjes met daarbij de tekst: Tag een vriend die tussen de lijntjes zou moeten lezen. Vervolgens wrongen volgers van de fastfoodfirma zich dagenlang in de vreemdste bochten om een verborgen mededeling te achterhalen.