Volledig scherm
© Emile Calon

Woning gesloten; Middelburger moet verhuizen naar camping

MIDDELBURG - Jean-Paul 't Gilde is vandaag verhuisd naar een caravan op camping De Witte Raaf bij Arnemuiden. De 45-jarige bewoner van Middelburg moest verhuizen omdat de gemeente vrijdag zijn woning aan de Granaat in de Edelstenenbuurt in Middelburg voor drie maanden sloot.

In zijn woning zijn eerder softdrugs en een wapen gevonden. Om die reden besloot de burgemeester om de woning tijdelijk te sluiten. 't Gilde heeft nog geprobeerd via de rechter die sluiting te voorkomen omdat het volgens hem ging om vooral oude en droge bladeren van hennepplanten en een bolletjespistool dat hij al lang vergeten was maar tijdens een huiszoeking werd gevonden.

Medische situatie

Vorige week heeft burgemeester Harald Bergmann besloten de tijdelijke sluiting van een woning in Middelburg een week uit te stellen omdat zicht was op een tijdelijke opvangplek voor de betrokken inwoner. Vooral gezien de medische situatie van 't Gilde wilde de burgemeester in dit geval een week uitstel verlenen. De afgelopen week zijn, aldus de gemeente, diverse tijdelijke oplossingen aan de inwoner aangeboden en ook een optie die voor de langere termijn een oplossing zou kunnen zijn. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in alleen een oplossing voor tijdelijke woonruimte op de Witte Raaf.

't Gilde hoopt dat hij over drie maanden terug kan keren naar zijn woning.

Volledig scherm
© Emile Calon
Volledig scherm
© Emile Calon