Volledig scherm
Stefano la Heijne van het LHTB Netwerk overhandigt de Zeeuwse Parel aan Lammert Veenhuizen, een van de acht Zeeuwse Roze 50+ambassadeurs. © Ondine van der Vleuten

Winnaar eerste Zeeuwse Parel bekendgemaakt door Karin Bloemen (video)

MIDDELBURG - Op internationale Coming Out Dag werd dinsdag in het Middelburgse Stadhuis de eerste Zeeuwse Parel uitgereikt: een prijs voor de persoon, het bedrijf of de organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor de belangen van lesbiënnes, homo's, biseksuelen of transgenders (LHBT). 

De prijs - een beeld van de Zeeuwse kunstenares Betsy de Jonge - werd gisteren toegekend aan de Roze 50+ Ambassadeurs Zeeland. Zij maakten zich het afgelopen jaar sterk voor de acceptatie van LHBT-ouderen, met name onder de eigen generatiegenoten en binnen instellingen voor ouderenzorg. De prijs is een initiatief van het LHBT Netwerk Zeeland. Naast bestuursleden van het netwerk zat ook cabaretière Karin Bloemen in de jury.

Volledig scherm
Stefano la Heijne van het LHTB Netwerk overhandigt de Zeeuwse Parel aan Lammert Veenhuizen, een van de acht Zeeuwse Roze 50+ambassadeurs.
Op internationale Coming Out Dag werd dinsdag in het Middelburgse Stadhuis de eerste Zeeuwse Parel uitgereikt: een prijs voor de persoon, het bedrijf of de organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor de belangen van lesbiënnes, homo's, biseksuelen of transgenders (LHBT). De prijs - een beeld van de Zeeuwse kunstenares Betsy de Jonge - werd gisteren toegekend aan de Roze 50+ Ambassadeurs Zeeland. Zij maakten zich het afgelopen jaar sterk voor de acceptatie van LHBT-ouderen, met name onder de eigen generatiegenoten en binnen instellingen voor ouderenzorg. De prijs is een initiatief van het LHBT Netwerk Zeeland. Naast bestuursleden van het netwerk zat ook cabaretière Karin Bloemen in de jury.