Volledig scherm
Druivenoogst op wijnhoeve de Kleine Schorre. © Johan van de Velde

Wijnoogst Kleine Schorre belooft veel

DREISCHOR - De druivenoogst op Wijnhoeve de Kleine Schorre is in volle gang en belooft veel, aldus wijnboer Johan van de Velde.

Hoewel de verwachte opbrengst in omvang dit jaar iets minder zal zijn dan voorgaand seizoen, is de kwaliteit volgens Van de Velde dankzij de lange, warme (na)zomer 'top'. Die lagere opbrengst heeft te maken met een aantal factoren, waaronder de periode van regen en bloei van de wijnranken die al dan niet samenvallen. Van de Velde schat dat de oogst van de 10 hectare grond bij Dreischor goed is voor zo'n zestigduizend flessen witte wijn, tienduizend minder dan vorig seizoen. De Kleine Schorre maakt uit vier verschillende druivenrassen, zes soorten wijn.

Bij de pluk wordt gebruik gemaakt van ruim honderd vrijwilligers. De animo om mee te doen is groot, wijst Van de Velde op de wachtlijst voor de eerstkomende twee jaar. "Het lijkt wel op werken, maar het is ook gewoon verschrikkelijk gezellig. De mensen krijgen een lekkere lunch tussendoor en van de eigen geplukte druiven een paar flessen mee." De wijnboer verwacht dat de meeste ranken onder de huidige weersomstandigheden eind volgende week van de druiven zullen zijn ontdaan.