Volledig scherm
Burgemeester Harald Bergmann. © Lex de Meester

Wethouders: Burgemeester Middelburg zat fout in kwestie Veiligheidsregio

MIDDELBURG - De Middelburgse wethouders vinden dat burgemeester Harald Bergmann verkeerd handelde toen hij eerder dit jaar de problemen bij de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) voor hen geheim hield. "Wij hadden graag gezien dat de burgemeester ons eerder had geïnformeerd", schrijven ze. Raadslid Ad van de Kreeke (D66) stelde enkele weken geleden een hele serie kritische vragen aan en Bergmann en de Middelburgse wethouders over het geheim houden van die problemen.

Hij vindt namelijk dat dat bestuurlijk en functioneel onjuist is. Onder andere omdat een van de wethouders de burgemeester moet kunnen vervangen als hij, om wat voor reden dan ook, niet naar een vergadering van het dagelijks bestuur van de VRZ kan.

Door publicaties in deze krant werd eind juni duidelijk dat er grote problemen waren bij de VRZ. En dan in het bijzonder rondom het functioneren van directeur, Gerrie Ruijs. Op 10 maart had een commissie onder leiding van de toenmalige burgemeester Letty Demmers van Vlissingen een onderzoek naar die misstanden reeds overhandigd aan het dagelijks bestuur van de VRZ. Ondanks de harde en klare woorden van die commissie, werden de wethouders en de gemeenteraden niet ingelicht door de burgemeesters.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.