Volledig scherm
File voor oostbuis Westerscheldetunnel © Harmen van der Werf

Westerscheldetunnel is weer open na ongeval met diverse voertuigen

TERNEUZEN - Diverse voertuigen zijn woensdagmiddag op elkaar gebotst in de oostbuis van de Westerscheldetunnel (richting Borsele). Daarom werd de oostbuis enkele uren uur afgesloten, waardoor een forse file ontstond. Ook de westbuis was enige tijd afgesloten vanwege een pechgeval.

Rond 19.00 uur werd de oostbuis weer opengesteld; daarna gold nog ongeveer een uur een snelheidsbeperking van 70 km per uur in de tunnel, maar rond 20.00 uur was de buis weer volledig en zonder beperkingen beschikbaar voor het verkeer. 

De politie meldde in eerste instantie dat er voertuigen betrokken waren bij het ongeval, dat rond 17.10 gebeurde; de NV Westerscheldetunnel sprak van 8 voertuigen. Er zou sprake zijn van veel blikschade, maar slechts één lichtgewonde. In totaal zouden er 10 mensen betrokken zijn geweest bij het ongeval. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend.

Na het ongeval werd de oostbuis afgesloten en werd het verkeer dat naar Zuid-Beveland wilde, aangeraden via Antwerpen te rijden. 

File
Voor de oostbuis ontstond al snel een file van enkele kilometers lang.  

Westbuis
Ook de westbuis (richting Terneuzen) was rond 18.00 uur enige tijd afgesloten vanwege een auto met pech. Om 18.20 uur meldde de NV Westerscheldetunnel dat de westbuis weer open was voor verkeer.

Pech  
Rond 16.15 was de oostbuis van de tunnel ook al enige tijd afgesloten vanwege eveneens een door pech stilgevallen auto. Of er verband is tussen dat pechgeval en de kettingbotsing is nog niet bekend.

Volledig scherm
© Marcel Frans
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/westerscheldetunnel-dicht-na-ongeval-met-diverse-voertuigen-1.6130373