Volledig scherm
© Thinkstock

Werkstuk van Esmee Buijze (18) wordt een boekenserie

Terneuzen - Esmee Buijze (18) uit Terneuzen schreef in eerste instantie een werkstuk in boekvorm voor school, maar ze was zo tevreden met het eindresultaat dat ze het manuscript wilde uitgeven.

En dat is haar gelukt. Nu is haar werkstuk opeens het begin van een trilogie geworden. Als alles goed gaat, ligt haar eerste boek eind dit jaar nog in de winkels. Esmee: "Ik vind het echt ontzettend leuk. Dit is precies wat ik altijd al wilde. Dat ik dat op mijn achttiende al heb bereikt is toch geweldig?!"

Profielwerkstuk

De jonge schrijfster schreef 'Traiders - Het gevecht' als onderdeel van haar profielwerkstuk. Esmee haalde haar leraren over om het eens anders aan te pakken. "Ik wilde een boek schrijven in plaats van een gewoon werkstuk met een hoofdvraag en deelvragen", vertelt ze. "Daarnaast schreef ik in een verslag hóe je een boek moet schrijven en wat er allemaal bij komt kijken. Ik geef ook tips uit mijn eigen ervaring. Dus eigenlijk was het boek schrijven mijn manier van onderzoeken."

Verhaal

'Het gevecht' gaat over een tienermeisje in Amerika. Als ze ontdekt dat een ontploffing in haar school bedoeld was om haar te vermoorden, staat haar leven op zijn kop. Ze laat alles achter en vlucht, maar de moordenaar blijft haar achtervolgen. En het boek zou geen fantasy zijn, als de hoofdpersonage niet opeens een vampier zou worden - "Tja, ik heb een rijke fantasie, haha."

Drie boeken

Uitgeverij Ambilicious was enthousiast en wilde dat Esmee er een serie van zou maken. Terwijl de havist het eerste deel tot in de puntjes verbetert en haar diploma probeert te halen, is ze ondertussen al begonnen aan het tweede boek dat voor 2017 op de rol staat.

Het hele artikel staat in de PZC van donderdag 25 februari.

Volledig scherm
Esmee Buijze