Volledig scherm
© Thinkstock

'Werkstraf uitvoeren tijdens vakantie is ook vorm van boete betalen'

MIDDELBURG - Een oud-inwoner van Vlissingen komt binnenkort vanuit het buitenland terug naar Zeeland om hier een werkstraf van 120 uur uit te voeren.

Daarvoor neemt hij al zijn vakantiedagen op, aldus advocaat Eduard Smit. De 25-jarige M.O. moest woensdag voor de politierechter verschijnen omdat hij en in Renesse en in Westkapelle een huis had gehuurd waarin de politie flink wat hennepplanten aantrof. Maar volgens zijn advocaat had hij niets met het kweken van de hennep van doen en had hij alleen maar met de daadwerkelijke telers afgesproken dat hij op papier de bewuste woningen huurde. Daarvoor zou hij een flink geldbedrag krijgen. Maar in de praktijk, aldus de raadsman, viel dat fors tegen omdat de telers hun afspraken niet nakwamen. "Ook kreeg mijn cliënt geen reiskosten vergoed."

Schulden

Hij wees er ook op dat O. forse schulden had en dat het nu goed met hem gaat. Hij heeft een baan in het buitenland gevonden. Eerst bij een IT-bedrijf en sinds kort bij een telecombedrijf.

Officier Roy Nanhkoesingh eiste een werkstraf van 120 uur, een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een boete van 5500 euro. Politierechter Verhoeven bepaalde dat de man alleen een werkstraf van 120 uur moet uitvoeren en twee maanden voorwaardelijk krijgt. "Hij gaat zijn vakantiedagen gebruiken om de werkstraf uit te voeren. Dat is ook een vorm van een boete betalen."