Volledig scherm
Werkzaamheden in Cadzand-Bad. © Martijn de Koning

Werk aan Strandresidentie in Cadzand-Bad verloopt probleemloos (video)

CADZAND-BAD - De veelbesproken betonstort in de bouwput bij de Strandresidentie in Cadzand-Bad verloopt tot nu toe voorspoedig.

Dat komt mede door het slechte weer: daardoor zijn in het centrum van de badplaats relatief weinig mensen op de been.

Aannemer Van der Poel begon dinsdagochtend met de stort van de vloer van de parkeergarage van het nieuwe gebouw aan de Boulevard. Daar verrijst, tegen het bestaande Strandhotel aan, een nieuw gebouw met onder meer 64 appartementen. Het werk gaat 44 uur onafgebroken door.

Dat gebeurt dus middenin het seizoen, in het centrum van de badplaats. Dat leidde tot verbazing. Volgens directeur Ron van Pamelen was er geen andere optie. "Wachten tot na de bouwvak was een te groot risico." Van Pamelen wijst op het unieke van het project. "Volgens mij is er nog nooit zo diep gebouwd in een waterkering. En dan ook nog tegen een bestaand gebouw aan." Juist daardoor was wachten tot na de bouwvak geen optie, geeft Van Pamelen aan. "We hebben geen vergelijkingsmateriaal, en weten dus niet wat zo'n put doet als je die vier weken zo laat liggen."

Het werk gaat gepaard met een flinke logistieke operatie. Twintig betonmixers rijden in twee dagen en nachten tijd zo'n 440 keer heen en weer tussen betoncentrales en de bouwplaats. Verkeersregelaars leiden dat in goede banen. Bij elkaar wordt zo'n vierduizend kubieke meter beton in de met water gevulde put gestort.

In de papieren krant van woensdag een reportage vanuit Cadzand-Bad.

Volledig scherm
Werkzaamheden in Cadzand-Bad. © Martijn de Koning
De veelbesproken betonstort in de bouwput bij de Strandresidentie in Cadzand-Bad verloopt tot nu toe voorspoedig. Lees ook: http://www.pzc.nl/1.6237129