Volledig scherm
© Thinkstock

Wegpiraat zet A58 op stelten

MIDDELBURG - De 23-jarige bestuurder van een personenauto is woensdagmiddag na een 'dwaze rit' over de A58 door de politie aan de kant gezet. Dat is donderdag bekend gemaakt.

De politiemeldkamer kreeg rond 14.30 uur de melding van ambulancemedewerkers, die vertelden dat ze ter hoogte van Bergen op Zoom op de A58 richting Vlissingen bijna opzettelijk waren aangereden door een automobilist. Toen de melding werd doorgegeven, reed de ambulance ter hoogte van Rilland. In de ambulance lag een patiënt die verzorgd werd. 

De politie startte de achtervolging. De automobilist is in Middelburg op de N57, afslag Arnestein, aan de kant gezet en gecontroleerd. De bestuurder bleek uit Rijswijk te komen. 

Gevaarlijk rijgedrag

Uit navraag bleek dat de wegpiraat vanaf Bergen op Zoom vele verkeersovertredingen had begaan. Hij haalde in via een verdrijvingsvlak en de vluchtstrook. Diverse auto's, waaronder de ambulance, zijn ernstig afgesneden waarbij bijna-aanrijdingen ontstonden. Hij haalde ook regelmatig in tussen twee auto's die naast elkaar op de snelweg reden. Hij heeft ook de snelheidslimiet van 130 kilometer per uur ruim overschreden. 

Het rijbewijs van de Rijswijker werd onmiddellijk ingevorderd vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zich later tegenover de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.