Volledig scherm
Het asfalt op de Vlakebrug is beschadigd. © Joeri Wisse

Wegdek Vlakebrug in september opgelapt

VLAKE - Het blijft nog een week of zeven hobbelen over de Vlakebrug richting Kapelle.

Pas in september wordt de asfaltlaag die op verschillende plaatsen heeft losgelaten, vervangen. Dat laat Rijkswaterstaat weten na een uitgebreide inspectie van de brug. Ook het wegdek van de andere brug over het Kanaal door Zuid-Beveland, de Postbrug, vertoont slijtage. Daar zijn de gaten echter veel minder groot en hoeven alleen de slechte plekken te worden hersteld.

De Vlakebrug is in 2007 voor het laatste van een nieuwe zogeheten slijtlaag voorzien. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat heeft de inspectie uitgewezen dat de brugconstructie goed en sterk is, maar dat bij verkeersbelasting de Vlakebrug veel meetrilt. "Hierdoor is de slijtlaag beschadigd geraakt en aan het einde van de levensduur."

Naar verwachting begint een aannemer 12 september met de herstelwerkzaamheden. Rijkswaterstaat verwacht verkeershinder, omdat de slijtlaag per rijstrook wordt aangebracht en er telkens één rijstrook wordt afgezet.

Sinds de slijtage aan de Vlakebrug ruim een week geleden werd ontdekt, waarschuwt Rijkswaterstaat weggebruikers voor hobbels en losse steentjes. Ook is de maximumsnelheid verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur.