Volledig scherm
Eén van de twee Toyota RAV4's die gestolen zijn bij Toyota De Jonge in Goes. © Toyota De Jonge Goes

Weer twee Toyota's gestolen bij autodealer in Goes

GOES - Er zijn weer twee Toyota's gestolen in Goes, dit keer bij Toyota de Jonge. Het gaat om twee Toyota RAV4's. Die zijn maandagavond tussen 21.45 en 22.30 uur gestolen van het terrein van de autodealer.

De manier waarop de auto's zijn buitgemaakt lijkt sterk op hoe eerder oude Toyota Corolla's zijn gestolen. Er gaat een Facebookbericht rond op Facebook met een getuigenoproep.

Proefrit

Volgens een medewerker van autobedrijf de Jonge is zaterdag een man (onder andere gedupeerden is de naam bekend) rond de dertig een proefrit komen maken. De medewerker vermoedt dat de klant kopieën van de sleutels geeft gemaakt tijdens de proefrit. De man was wel een normale tijd weg, zo'n 10 tot 20 minuten. 

De man kwam eerst voor de proefrit van een specifieke auto naar de dealer in Goes: dat voertuig bleek bij de dealer in Vlissingen te staan. De man reed daarop naar de dealer in Vlissingen om een testrit te maken. Hierna kwam hij terug bij de dealer in Goes om toch een andere auto, een automaat, te testen. Die zou handiger zijn om lading te trekken.

Diefstal

Twee dagen later zijn er twee Toyota RAV4's gestolen bij de Toyota-dealer in Goes. In Vlissingen is ook een poging gedaan Toyota's te stelen, daar hebben de dieven de stuursloten echter niet open gekregen. 

Autobedrijf Tramper (Mitsubishi en Mazda) heeft camerabeelden van de diefstal bij Toyota de Jonge. Een Mercedes Sprinterbus met daarachter een autotransporter is achteruit tegen het hekje aan de voorzijde (Nansenbaan) gereden. Via oprijplaten zijn de auto's van het terrein van Toyota de Jonge de autotransporter op gereden. Op camerabeelden is te zien dat er tientallen auto's passeren over de Nansenbaan tijdens deze diefstal.

Een andere camera van Tramper stond tijdens de diefstal niet aan. Een gele racemotor reed eerder die dag het terrein van Tramper op; korte tijd later viel deze camera opeens uit. Rond 23.15 uur, na de diefstal van de twee auto's, sprong die camera weer aan.

De politie en Toyota de Jonge zijn nog op zoek naar getuigen.

Volledig scherm
Eén van de twee Toyota RAV4's die gestolen zijn bij Toyota De Jonge in Goes. © Toyota De Jonge Goes