Volledig scherm
Het hoofdkantoor van energiebedrijf Delta in Middelburg. © PZC

Weer herrie bij Delta over een directeur

MIDDELBURG - Nauwelijks bekomen van de rel rond de forse salarisverhoging van de weggebonjourde topman Arnoud Kamerbeek, is er weer bonje bij energiebedrijf Delta. De Raad van Commissarissen (RvC) wil voor het laatste jaar waarin Delta als holding bestaat, toch nog een algemeen directeur benoemen. De Centrale Ondernemingsraad is tegen en adviseert negatief.

Het oog is gevallen op de 52-jarige Belg Erwin van Laethem. Hij heeft ervaring in de energiewereld. Bij Essent volgde hij in 2012 algemeen directeur Peter Terium op, die topman werd van de Duitse energiereus RWE, het moederbedrijf van Essent. RWE zag vorig jaar geen plaats meer voor Van Laethem. Sindsdien zit hij thuis op de bank. Hij wil best in Zeeland aan de slag voor een salaris van zo'n 400.000 euro, ook al staat, vooruitlopend op de verplichte splitsing medio 2017, de commerciële tak van Delta inmiddels te koop.

Poll

De Centrale Ondernemingsraad (COR) heeft een poll gehouden over de benoeming. Uitkomst: 88 procent van de werknemers wil verder met interim-directeur Frank Verhagen, al vele jaren de financieel directeur van Delta en populair op de werkvloer. De COR adviseert dan ook negatief op de benoeming van Van Laethem. COR-voorzitter Bram Nonnekes: "We hebben geen behoefte aan een algemeen directeur. Volgend jaar moet Delta zijn gesplitst. Dat plan is er en loopt al. Wat moet die man nog komen doen bij Delta?"