Volledig scherm
© Cris Sohier

Waterschap waarschuwt: houd waterkwaliteit in de gaten

MIDDELBURG - "Gebruik ogen en neus voordat u in contact komt met oppervlaktewater", waarschuwt Waterschap Scheldestromen op zijn website naar aanleiding van de voorspelling dat het de komende dagen erg warm wordt.

Het waterschap drukt het publiek op het hart de waterkwaliteit in sloten, vijvers en andere waterlopen goed in de gaten te houden. "Mensen die in aanraking komen met het water wordt geadviseerd normale hygiëne toe te passen, zoals het wassen van de handen", aldus het Waterschap. Mensen moeten ook hun honden niet laten zwemmen in water dat ze niet vertrouwen.

Melden

Waterschap Scheldestromen: "Ziet u oppervlaktewateren met een rare kleur of geur in de Zeeuwse binnenwateren? Meld dit dan bij uw gemeente of waterschap Scheldestromen, telefoon 088-2461000. Het waterschap raadt aan om contact met dit water door mens en dier te vermijden. Om in dit water te vissen wordt ook ontraden."

Algen

Hoge temperaturen bevorderen de groei van algen. Dit kan leiden tot het dalen van het zuurstofgehalte in het water. Het water gaat stinken en vissen kunnen dood gaan door zuurstofgebrek. "Het waterschap wil benadrukken dat dit natuurlijke verschijnselen zijn. Naarmate de temperatuur afneemt en neerslag valt, verbetert de waterkwaliteit weer."

Kijk voor meer info op scheldestromen.nl

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.